Analüüsid

Kas Ameerika börsiettevõtted peaksid loobuma kvartaliaruannetest?

Augustis teatas Ameerika Ühendriikide president Donald Trump, et ta on palunud väärtpaberite ja börsikomisjonil (SEC) uurida, kas börsiettevõtetel oleks mõistlik avaldada praeguse kvartaliaruande asemel poolaastaaruandeid. See muudatus annaks ettevõtetele suurema paindlikkuse ja säästaks raha, väitis Trump.

Trump ütles hiljem ajakirjanikele, et seda muudatust soovitas PepsiCo tegevjuht Indra Nooyi. Nooyi, kes kavatseb oktoobris PepsiCost lahkuda, ütles Reutersile, et tema ettepanekul oli laiem kontekst – USA ettevõtete ümberkorraldamine, et neil oleks ülevaade oma äritegevusest ka pikemas perspektiivis, ning Euroopa ja USA finantsaruandlussüsteemi ühtlustamine.

Whartoni ja Georgetowni ülikooli ekspertide sõnul oleks üleminekul poolaastaaruannetele märkimisväärseid puudusi.

Telli lugemisõigus

Täispikkuses näevad seda lugu Finantsjuhtimise Infolehe tellijad
TELLI LUGEMISÕIGUS
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. September 2018, 11:55

Finantsuudised.ee toetajad: