1. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inbank kasvatas müügimahte ja kasumit

Inbanki asutajad Priit Põldoja (vasakul) ja Jan Andresoo.
Foto: Andres Haabu
Inbanki möödunud aasta puhaskasum oli 2,65 miljonit eurot – 1,66 miljonit rohkem kui aasta varem.

Inbanki 2016. aasta auditeerimata majandusaruande kohaselt suurenes laenuportfell neljandas kvartalis 6,6%, kokku 64,8 miljonini euroni. Aastaga kosus ettevõtte laenuportfell 85,6 protsenti ehk 29,9 miljoni euro võrra.

Inbanki hoiuseportfell kasvas kvartali lõpu seisuga 64,6 miljoni euroni.

 

Vähendab sõltuvust Eesti hoiuseturust

Neljandas kvartalis alustas Inbank koostööd rahvusvahelise hoiuseplatvormiga Raisin, mis on suunatud Austria ja Saksamaa klientidele. Inbanki juhatuse esimehe Jan Andresoo sõnul võimaldab hoiuste kaasamine Saksamaalt ja Austriast juhtida panga finantseerimist efektiivsemalt ning vähendada sõltuvust Eesti hoiuseturust.

„Raisin aitab teostada Inbanki rahvusvaheliseks ettevõtteks kasvamise strateegiat ning lisab kindlust, et partnerpõhine ärimudel toetab panga kiiret kasvu,” ütles Andresoo.

BIG4 audiitorfirmad PwC, KPGM, Deloitte ja EY ning Äripäev valisid Marko Variku 2016. aasta mõjukaimate finantsjuhtide hulka.

Võitja kuulutatakse välja 30. märtsil Pärnu Finantskonverentsil

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077