22. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-arvetega seotud muudatused

Kuigi arveid väljastatakse veel ka paberil ja e-arvele üleminek on vabatahtlik, soovitavad eksperdid siiski minna üle e-arvete esitamisele.
Foto: Meeli Küttim
Algselt pidi 1. jaanuarist 2017 hakkama kehtima nõue, et avalikule sektorile esitatav arve nii kauba müümisel kui ka teenuse osutamisel peab olema e-arve, kuid hiljem lisati siiski vabatahtlikkuse aspekt.

Raamatupidamise seaduse muutmise seaduse teisel lugemisel kaotati eelnimetatud e-arve esitamise kohustus ja vastu võetud seaduse kohaselt minnakse üle vabatahtlikkuse põhimõttele, st soovi korral on ettevõtjal võimalus e-arve esitada. Lisaks peab seaduse kohaselt alates 2017. aasta 1. juulist e-arve vastama juhendile või Euroopa standardile. Avalikul sektoril tekib kohustus masinloetavaid arveid vastu võtta, kui neile soovitakse selliseid esitada alates 2017. aasta 1. märtsist.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077