Uudised Villu Zirnask, Finantsjuhtimise Infoleht

Ärikorruptsiooni tegelikud tagajärjed

Koruuptsioon, domino, mäng, käsi

Välismaistel turgudel tegutsevad ettevõtted peavad altkäemaksu mõnevõrra tavapärasemaks kui ainult koduturul tegutsevad ettevõtted, kirjutab Kätlyn Jürgenson Tartu ülikooli majandusteaduskonnas kaitstud magistritöös „Ärisektori korruptsioon Eestis“ .

Jürgensoni analüüsist ilmnes ka, et esineb statistiliselt oluline seos ettevõtte käibe suuruse ja huvide konflikti esinemise vahel. „Kuni 100 000-eurose käibega ettevõtted peavad huvide konflikti esinemist tõenäolisemaks kui need ettevõtted, mille käive ületab 500 000 euro piiri. Sisuliselt võib seda põhjendada sellega, et kuni 100 000-eurose käibega ettevõtetes töötab peamiselt 2–4 inimest. Tavaliselt ettevõtte juht ühtlasi ka omab ettevõtet ning huvide konflikt on kerge tekkima.“

Kõik ei kaota tööd

Telli lugemisõigus

Täispikkuses näevad seda lugu Finantsjuhtimise Infolehe tellijad
TELLI LUGEMISÕIGUS
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. May 2017, 11:21
ValdkonnaTööpakkumised Kõik tööpakkumised >