Autor: Finantsuudised.ee • 21. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortal aitab Omaanil käibemaksu juurutada

Andres Raieste
Foto: erakogu
Rahvusvaheline tarkvara- ja ärikonsultatsioonide ettevõte Nortal loob Omaanis käibemaksu haldamise lahenduse, millega juurutatakse uus maks ja mis kujundab ümber riigi senise fiskaalpoliitika. Projekti kogumaksumus on 10,5 miljonit eurot.

Riigirahanduse juhtimise vallas Nortali avaliku sektori kliente nõustava Andres Raieste sõnul on olulise uue maksu kehtestamisel suur mõju kogu ühiskonnale ning maksu ettevõtjasõbralik juurutamine aitab tagada võrdset konkurentsi ja edendada majanduskasvu.

„Kujundame ümber protsesse ja loome kõik alates tehnoloogiast kuni selleni, et nõustame Omaani maksuametit uue maksu rakendamiseks vajalike seaduste koostamises, poliitika kujundamises ja muutuste juhtimises,“ lisas Raieste.

Lahendusega tagatakse käibemaksu maksimaalne laekumine ja tõhus kogumine minimaalse halduskoormuse ja kuludega, luues samas õiglase ärikeskkonna ja kasutajasõbralikud teenused. „Loodav käibemaksu haldamise lahendus on paindlik ka maksupoliitika võimalikke tulevasi muudatusi silmas pidades,“ ütles Raieste.

Projekt on üks osa Pärsia lahe koostöönõukogu algatusest rakendada kõigis osalisriikides käibemaks. Nortal valiti projekti partneriks Omaanis ning töötab välja vajalikud lahendused ja loob taristu tulemusliku maksukogumise juurutamiseks.

Toetudes pikkajalisele kogemusele valdkonnas, kasutades tänapäevast tehnoloogiat ja analüütikat, on Nortal Raieste sõnul koostanud Omaani jaoks kava, mis võimaldab käibemaksu juurutada valitsuse ja ühiskonna jaoks parimal võimalikul viisil.

Keeruka lahenduse edukaks elluviimiseks on Nortal projekti kaasanud nii globaalselt tunnustatud väliseid nõustajaid kui ka maailmaklassi eksperdid ettevõtte ridadest. Viimaste hulgas ka Marek Helmi, kes on mänginud võtmerolli maailma ühe tõhusaima maksuorganisatsiooni loomises.

Nortalil on pikaajaline kogemus suure ühiskondliku mõjuga projektide elluviimisel Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas. Nortal on loonud ligikaudu kolmandiku Eesti e-riigi lahendustest ja mänginud olulist rolli ka maksuameti süsteemi loomisel Eestis.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077