Uudised Villu Zirnask, Finantsjuhtimise Infoleht

Ühisrahastusplatvormidele kohaldub maakleri, mitte asjatundja vastutus

Euro, käed

Millised võiksid olla platvormipidaja kohustused investori ees platvormi kaudu edastatava informatsiooni õigsuse ja täielikkuse osas, uuris Ulla Saar Tartu ülikooli õigusteaduskonnas tänavu kaitstud magistritöös „Osaluspõhised ühisrahastusplatvormid: platvormipidaja kohustused seoses ühisrahastusplatvormil investeerimisobjekti kohta esitatud vale või puuduliku informatsiooniga“.

Eestis puudus magistritöö kirjutamise ajal ühisrahastamisse puutuv asjakohane kohtupraktika. Seadusega ei ole kehtestatud ka kindlaid kohustusi osaluspõhiste ühisrahastusplatvormide pidajatele seoses vale või puuduliku informatsiooniga, mis on esitatud investori kaitse ja platvormi kaudu reklaamitava investeerimisobjekti kohta. Seetõttu analüüsis Saar Eestis kehtivat lepinguõigust ja keskendus sellele, kuidas võiks kvalifitseerida ühisrahastusplatvormide pidajate ja investorite vahelist õigussuhet.

Kolm hüpoteesi

Telli lugemisõigus

Täispikkuses näevad seda lugu Finantsjuhtimise Infolehe tellijad
TELLI LUGEMISÕIGUS
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. October 2017, 16:58
ValdkonnaTööpakkumised Kõik tööpakkumised >