Autor: Finantsuudised.ee • 22. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KredEx ja Investly hakkavad koostööd tegema

Investly juht Siim Maivel.
Foto: Raul Mee
Ettevõtete ekspordiriske kindlustav KredEx Krediidikindlustus ja kodumaine idufirma Investly on löönud käed, et leida lahendusi olukorras, kus väikeettevõtted vajavad eksporditehingute tegemiseks finantseerimist.

Kahe ettevõtte koostöö eesmärk on pakkuda lahendusi eksportijatele, kellel on raske maandada välisturgudega seotud riske ja kes on sunnitud leppima olukorraga, kus ka kõige usaldusväärsematelt klientidelt laekuvad maksed alles mitu kuud pärast tehingu sõlmimist. Ühise tegutsemise käigus soovitakse pakkuda eksportivatele ettevõtetele lahendust, mis maandaks senisest lihtsamalt välistehingutega kaasnevaid riske ja lühendaks nendega seonduvaid pikki makseperioode.

„Aitame Eesti eksportijatel hinnata ja maandada äripartneritega seotud riske, mis on ettevõtete endi jaoks pädeva taustainfo puudumise tõttu üsna keeruline,” selgitas KredEx Krediidikindlustuse juhatuse liige Mariko Rukholm.

„Samuti võimaldab mahukate ekspordiarvete rahastamine tulla toime pikemate maksetähtaegadega, kuna piiriülesed arved laekuvad ettevõtete kontole tänu KredEx Krediidikindlustuse ja Investly koostööle nüüd 3–4 kuu asemel paari päevaga,” tõi Rukholm välja.

Kui varem on välistehingute faktooring olnud kättesaadav pigem pika ekspordiajalooga ettevõtetele, siis nüüd saavad oma tehinguid finantseerida ka alles alustavad või uuele turule sisenevad ettevõtted.

„Ekspordiga alustades on isegi arenenud riikides keeruline vastaspoole usaldusväärsust hinnata. KredExi ja Investly koostöö tulemusel saavad aga Eesti ettevõtted hüppelaua rahuliku südamega uutele turgudele sisenemaks,” selgitas Investly tegevjuht Siim Maivel koostöö tagamaid.

KredEx Krediidikindlustus AS on Eesti kindlustusselts, mis pakub ettevõtetele ning eksportijatele võimalust kindlustada laekumata arvetest tekkivate kahjude vastu. 

Investly aitab ettevõtetel pikkade maksetähtaegadega müügiarvete eest raha kiiremini kätte saada. 

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077