Uudised Villu Zirnask, Finantsjuhtimise Infoleht

Maaparandusühistu võis sisendkäibemaksu deklareerida küll

kohus, haamer

Eesti seadusandja valik ühistuliste organisatsioonide liigitamisel tulunduslikeks ja mittetulunduslikeks ei lähtu täpselt ELi käibemaksuõigusest, leidis riigikohus.

Maksu- ja tolliameti (MTA) 17. aprilli 2015. aasta maksuotsusega vähendati MTÜ Rimmu Maaparandusühistu deklareeritud sisendkäibemaksu 30 300 euro ja 35 sendi võrra. Maksuotsuse kohaselt on MTÜ Rimmu Maaparandusühistu arvanud maha sisendkäibemaksu kuludelt, mis on seotud maksuvaba käibega: ühistul ei olnud õigust deklareerida sisendkäibemaksu rekonstrueerimiskuludelt.

MTÜ Rimmu Maaparandusühistu vaidles maksuotsusele vastu: sisendkäibemaksu kulud ei olnud seotud maksuvaba käibega. Ühistu tellis töövõtulepingu alusel maaparandussüsteemi osalise rekonstrueerimise, mille eesmärk oli tõsta põllumaa viljelusväärtust ja saada seeläbi põllumaa valdajatelt kasutuseelise hüvitist.

Telli lugemisõigus

Täispikkuses näevad seda lugu Finantsjuhtimise Infolehe tellijad
TELLI LUGEMISÕIGUS
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. January 2018, 17:58

Finantsuudised.ee toetajad: