Uudised Villu Zirnask, Finantsjuhtimise Infolehe kaasautor

Tallinn võiks kehtestada turismimaksu

Turistid Tallinna vanalinnas.
Turistid Tallinna vanalinnas.Foto: Raul Mee

Tallinna Linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart kutsus üles volikogu liikmeid kaaluma võimalust lisada turismimaksu abil linnakassasse 2,8 miljonit eurot. Sama soovitab Mari-Liis Uuk tänavu sisekaitseakadeemia finantskolledžis kaitstud lõputöös „Turismimaksu kehtestamise otstarbekus Eestis”.

Turismimaksu – mõnel pool kannab see nime linnamaks, majutusmaks, ööbimismaks või külamaks – on kehtestanud 19 Euroopa Liidu riiki.

Kõikides turismimaksu kehtestanud riikides on turismimaksu alus majutusasutustes veedetud ööde arv, vaid Prantsusmaal on omavalitsustel võimalus valida maksu kehtestamisel veedetud ööde arvu asemel kindel määr, mis arvutatakse teenuseosutaja suutlikkuse alusel. Ungaris on linnavalitsustel otsustamisõigus turismimaksu määrata majutusasutuses veedetud öölt turisti või ruumi kohta. Rumeenias tasutakse turismimaksu majutusasutustes veedetud öölt ruumi kohta, ruumis viibivate turistide arv ei oma tähtsust. Kõikides teistes analüüsitud riikides kehtestatakse turismimaks majutusasutuses veedetud öölt turisti kohta.

Telli lugemisõigus

Täispikkuses näevad seda lugu Finantsjuhtimise Infolehe tellijad
TELLI LUGEMISÕIGUS
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2018, 11:59

Finantsuudised.ee toetajad: