Uudised

Võtkem majandusaasta aruannete tähtaja lühendamine uuesti päevakorda

Ene Saareoja arvates kuulub majandusaasta aruande esitamise kuuekuuline tähtaeg arvutieelsesse ajastusse, kus aruandeid koostati käsitsi ja see võttis praegusest palju kauem aega.
Ene Saareoja arvates kuulub majandusaasta aruande esitamise kuuekuuline tähtaeg arvutieelsesse ajastusse, kus aruandeid koostati käsitsi ja see võttis praegusest palju kauem aega.Foto: shutterstock.com

Majandusaasta aruande tähtaega tuleks lühendada mikro- ja auditeerimist mittevajavatel ettevõtetel kolmele ning auditeerimist vajavatel ettevõtjatel (ka vabatahtliku auditi või ülevaatuse korral) viiele kuule, konsolideeritud ettevõtjatel peaks aruande esitamise tähtaeg samaks jääma.

Sellise ettepaneku teeb Laura Raun sisekaitseakadeemia finantskolledži lõputöös „Andmeesitusest tulenev halduskoormuse muutus ettevõtjale“.

Tema ettepanek põhineb aruandluse vallas viimasel ajal toimunud muutuste analüüsil ning intervjuudel statistikaameti ettevõtlus- ja põllumajandusstatistika osakonna juhataja Ene Saareoja ning registrite ja infosüsteemide ameti ettevõtte aruandluse infosüsteemide talituse juhataja Aleksandr Beloussoviga.

Telli lugemisõigus

Täispikkuses näevad seda lugu Finantsjuhtimise Infolehe tellijad
TELLI LUGEMISÕIGUS
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. September 2018, 11:38

Finantsuudised.ee toetajad: