Uudised

Kuidas suhtuvad raamatupidajad üleminekusse paberivabale raamatupidamisele?

„Raamatupidajad, kes ei ole rakendanud paberivaba süsteemi, ei näe oma praeguses olukorras väga suurt probleemi ja seega ei taju nad ka erilist vajadust muudatusteks. Samal ajal tajusid aga paberivaba raamatupidamisega ettevõtete raamatupidajad selle süsteemi selget kasu,” kirjutab Karina Kohava tänavu TTÜ-s kaitstud magistritöös „Paberivaba raamatupidamise süsteem: raamatupidajate hoiakud”.

Tema uuringus osalejate (209 raamatupidajat) seas oli kõige rohkem selliseid ettevõtteid, mille raamatupidamine on osaliselt paberivaba. Täielikult paberivaba oli raamatupidamine vaid 10% vastanutest.

Uuringu tulemusena selgus, et kõige suuremate takistustena paberivabale süsteemile näevad raamatupidajad igapäevaste tööharjumuste muutmise vajadust ja töötajate tööprotsesside ümberkorraldamist.

Telli lugemisõigus

Täispikkuses näevad seda lugu Finantsjuhtimise Infolehe tellijad
TELLI LUGEMISÕIGUS
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2018, 15:56

Finantsuudised.ee toetajad: