Intervjuud Finantsjuhtimise Infoleht

Rootsi liigub sularahata ühiskonna poole. Mida nende kogemusest õppida?

Rootsi kroonid
Rootsi kroonidFoto: shutterstock.com

Rootsi on sularaha hülgavate riikide esirinnas. Sellest riigist võib juba 2023. aasta märtsiks saada maailma esimene sularahata ühiskond – riik, kus sularaha ei aktsepteerita enam üldtunnustatud maksevahendina. Selle muutuse taga on mitu tegurit – arenenud kaardimaksesüsteem, võimas interneti infrastruktuur, populaarne mobiilimaksete rakendus, toetav õiguslik raamistik ja sularaha kultuuriline umbusaldamine.

Meie ülemerenaabri sularahavabaks muutumist selgitab Copenhagen Business Schooli dotsent Jonas Hedman.

Koos Rootsi Kuningliku Tehnikainstituudi (KTH) professori Niklas Arvidssoni ning Rootsi Riigipanga nõustaja ja teaduri Björn Segendorfiga tehtud uuringus väidate, et aastaks 2023 saab Rootsist maailma esimene sularahata ühiskond. Kas seletaksite, mida see tähendab?

Telli lugemisõigus

Täispikkuses näevad seda lugu Finantsjuhtimise Infolehe tellijad
TELLI LUGEMISÕIGUS
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. November 2018, 16:15

Finantsuudised.ee toetajad: