Uudised Finantsuudised.ee

Eesti Energia sai loa Nelja Energia ostuks

Enefit?Greeni?juhi Aavo Kärmase sõnul Nelja Energia ostuga riigifirma areng ei piirdu.
Enefit?Greeni?juhi Aavo Kärmase sõnul Nelja Energia ostuga riigifirma areng ei piirdu.Foto: Andras Kralla

Eesti konkurentsiamet andis Eesti Energia taastuvenergia ettevõttele Enefit Green loa viia lõpuni Nelja Energia omandamine.

Eesti Energia juht Hando Sutter ütles, et Nelja Energia ost sobitub Eesti Energia strateegilise eesmärgiga kasvatada elektrienergia tootmist taastuvatest allikatest, energiafirma loodab nelja aastaga suurendada taastuvenergia osakaalu toodangus 40 protsendile.

"Samal ajal on kõik Läänemere-äärsed riigid kasvatamas taastuvatest allikatest toodetava elektrienergia osakaalu, oodata on mitut arendajatele suunatud vähempakkumist ning meil on head eeldused uutest arendusprojektidest osa saada," ütles Sutter.

"Loodame tulevikus kõigile huvilistele pakkuda võimalust selle ettevõtte kasvuloost ja edust osa saada aktsiate avaliku pakkumise kaudu," lisas Sutter viitega plaanile Eesti Energia taastuvenergia üksus börsile viia.

Enefit Greeni juhi Aavo Kärmase sõnul on Enefit Green kiiresti kasvav taastuvenergia ettevõte Läänemere piirkonnas. "Nelja Energia varade, kompetentside ja arendusportfelli lisandumine teeb meist tugeva taastuvenergia ettevõtte. Tehinguga meie areng ei piirdu ja kavatseme ka edaspidi taastuvatest allikatest elektrienergia tootmisse investeerida," ütles ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2018, 18:40

Finantsuudised.ee toetajad: