Autor: Gerli Ramler • 18. jaanuar 2021
Ainult tellijatele

Miks hinnata ettevõte vara väärtust ning kuidas valida selleks õige meetod?

Koroona-aasta järel on põhjust ettevõtte vara väärtust eriti hoolikalt hinnata. Seda enam, et mõne vara väärtus võib olla segastel aegadel hoopis kasvanud, selgub Äripäeva Raadio saatest „Kasvukursil”, kus varade hindamisest rääkisid nõustamisagentuuri Grant Thornton Baltic audiitorteenuste valdkonna juht vandeaudiitor Mart Nõmper ja finantsnõustamise valdkonna juht Mikk Mägi.

Grant Thornton Balticu audiitorteenuste valdkonna juht Mart Nõmper (vasakul) ja finantsnõustamise valdkonna juht Mikk Mägi  Foto: Karl-Eduard Salumäe

Ettevõtte varade väärtuse hindamisest tasub rääkida just nüüd, kuna 31. detsember on ettevõtete jaoks nii-öelda bilansipäev, mil tuleb juhtkonnal läbi viia palju erinevaid hindamisi nii varade kui ka kohustuste poolel. „Tänasel päeval on aktuaalne see, et oleme selja taha jätnud erakordse aasta 2020, kus paljude varade väärtus on langenud, aga mõnede väärtus ka tõusnud. Raha trükk on olnud väga tugev ja kõik ei ole odavamaks läinud, vaid ka mitte midagi tegemata on osade varade hinnad kerkinud,” selgitab Nõmper.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077