Autor: Tõnu Mertsina • 3. august 2020
Ainult tellijatele

Tarbimine on langusest väljunud, aga väljavaade on veel ebakindel

Autor: Raul Mee

See, et jaekaubanduses müügimahud juunis kasvule pöördusid, oli ootuspärane. Üle 7protsendise jaemüügimahu kasvu taga oli tõenäoliselt aprillis ja mais toimunud tarbimise vähenemine, mida nüüd kompenseerima asuti. Nii tugevat kasvu on viimastel aastatel olnud harva, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.

Jaemüügimahtude kasvu juunis näitasid nii kaardimaksete käibe kui ka kaubandusbaromeetri kiire paranemine. Kaardimaksete käive jaekaubanduses tegi järsu hüppe üles juba mai keskel, kui kaubanduskeskused avati. Samuti on koroonaviiruse kontrolli alla saamine ja piirangute kaotamine suurendanud inimeste liikumist.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077