Autor: Villu Zirnask • 18. november 2020

Uuring: reaalajamajanduses peitub rohkem kui 210 miljonit eurot kokkuhoidu aastas

Superministeerium, kus asub ka majandus- ja kommunikatsiooniministeerium
Foto: Liis Treimann
Reaalajamajanduse (RTE) majandusliku mõju uuringu järgi võimaldaksid põhilised reaalajas andmevahetuse lahendused (e-arved, e-kviitungid, e-veoselehed jmt) Eestis kokku hoida üle 200 miljoni euro aastas ja 14,1 miljonit töötundi, mis võrdub 7000 inimese täistööajaga.

Majandusministeeriumile Tieto EVRY poolt tehtud uuringus kirjutatakse, et erasektoris mõjutavad SKP-d positiivses suunas RTE arendused, mis muudavad tootmise efektiivsemaks nii, et ettevõtted suudavad samade kulude juures rohkem toota ja tooteid turustada. Juhul, kui saavutatakse kulude kokkuhoid, näiteks majandusarvestuse alal, siis tulud ega SKP sellest otseselt ei kasva. Raha küll säästetakse, kuid mõju SKP-le sõltub pigem sellest, kuidas see raha uuesti investeeritakse.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077