Autor: Finantsjuhtimine.ee • 1. november 2023

Eesti Pank: palgakulult pole Eesti töötleva tööstuse konkurentsivõime võrreldes Läti ja Leeduga viimastel aastatel halvenenud

Alates koroonapandeemia eelsest ajast kuni tänaseni pole tööjõukulu kasv Eesti töötlevas tööstuses märkimisväärselt ületanud meie naaberriikide Läti ja Leedu oma ning on olnud aeglasem ka võrreldes Poola ja veel mõne Kesk- ja Ida Euroopa riigiga, kirjutab Eesti Pank värskes tööturu ülevaates.
Eesti Panga ökonomist Orsolya Soosaar.
Foto: Liis Treimann

„Vähemasti väga üldisel tasemel ei viita andmed seega töötleva tööstuse ettevõtete palgakulust lähtuvale konkurentsivõime kahanemisele võrreldes nende riikidega,“ nendivad ülevaate koostanud Eesti Panga ökonomistid Orsolya Soosaar ja Lauri Matsulevitš.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077