3. november 2023

Mihkel Nestor: 2024 ei tule katastroofiline, aga majanduse tõsisem taastumine leiab aset alles 2025. aastal

Pärast 2,5% suurust majanduslangust sellel aastal, Eesti sisemajanduse kogutoodang 2024. aastal kasvab, küll vaid napi 0,4% võrra, näitab SEB uuendatud majandusprognoos. Tõsisem taastumine leiab aset alles 2025. aastal kui majanduskasvuks kujuneb SEB hinnangul umbes 3,5%.
Pankade makroanalüütikud Eesti ja maailma majanduse olukorrast ning tulevikust. Arutelus osalesid Tõnu Mertsina Swedbankist, Mihkel Nestor SEB-st, Lenno Uusküla Luminorist ja Heido Vitsur LHV Pangast. Tallinn (EST). Foto: Andras Kralla, Äripäev/Scanpix Baltics
Foto: Andras Kralla

Imepärast majanduskliima paranemist pole viimased kuud endaga kaasa toonud, sestap oleks palju oodata, et ka prognoosid majanduskasvu püstloodis ülespoole sööstmist lubaks. Teisalt ei tasu arvata, et meid ka suur katastroof ees ootab.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077