Autor: Finantsuudised.ee • 8. november 2023

Lenno Uusküla: ostujõud on taas tõusuteel. 2021. aasta tiputaset võib see ületada 2024. aasta lõpus

Selle aasta lõpus ja järgmise alguses ohustab Eesti, Läti ja Leedu majandusi euroalamajanduslangus, kuid vahepeal ülikiire inflatsiooni tõttu suure löögi saanud inimeste ostujõud peaks 2024. aasta jooksul taas tugevnema.
Luminori peaökonomist Lenno Uusküla. Foto: Liis Treimann
Foto: Liis Treimann

Luminori sügisese majandusprognoosi kohaselt väheneb Eesti majandus sel aastal tõenäoliselt 2%. Ka Leedul on raske 2023. aastal positiivset kasvu saavutada. Läti tõenäoliselt täidab kevadise majandusprognoosi ootuseid (+0,6%), kuid väljavaated on alates suve algusest halvenenud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077