Autor: Finantsuudised.ee • 11. detsember 2023

Uuring: üks aasta sularahakasutust võrdub 8 km autosõiduga

Euroopa Keskpank (EKP) avaldas europangatähtede kui maksevahendi keskkonnajalajälje uuringu, millest selgus, et pangatähtede kasutamise aastane keskkonnajalajälg euroala täiskasvanud elaniku kohta vastab 8 km pikkuse autosõidu keskkonnamõjule. Sularahakasutus moodustab 0,01% ühe eurooplase aastase tarbimise kogumõjust keskkonnale.
Foto: Liis Treimann

Uuringus mõõdeti europangatähtede kogu kasutustsükli võimalikku keskkonnamõju. See hõlmab kõiki etappe alates toormaterjali hangetest, pangatähtede tootmisest, jaotamisest ja ringlusest kuni nende ringlusest kõrvaldamise ja hävitamiseni euroala riikide keskpankade poolt.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077