Autor: Tõnu Mertsina • 2. jaanuar 2024

Tõnu Mertsina: üha rohkem on majapidamisi, kellel pole kuu lõpus enam pangakontol raha

Eelmise aasta novembris süvenes jaekaubandusettevõtete müügimahu langus püsivhindades. Aastases võrdluses vähenes see ligi 9%, mis oli eelmise aasta halvim tulemus. Samas oli selle taga paljuski baasefekt, kuna 2022. aasta novembris tegi jaemüügimaht kuises võrdluses korraliku kasvu, mis tuli omakorda tollasest autokütuse müügimahu suurenemisest.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Foto: Andras Kralla

Üheteistkümne kuu kokkuvõttes vähenes jaemüügimaht aastases võrdluses 8%, mis oli Euroopa Liidus üks nõrgemaid tulemusi. Mootorsõidukite müügimaht oli aga tugev nii eelmise aasta novembris kui ka kogu aasta vältel, suurenedes vastavalt 13% ja 11%.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077