Autor: Raido Vahi, IT-ettevõtte Datafox küberturbe- ja võrgulahenduste müügijuht • 3. jaanuar 2024

Uuring: edukate lunavararünnete osakaal on kasvanud 76%-le, ligi pooled ohvrid maksavadki

„Edukate“ lunavararünnete osakaal on aastaga kasvanud tervelt 11 protsendipunkti, nii et neljast ründest kolmel juhul on pahalastel õnnestunud andmed krüpteerida, selgub küberturbelahenduste pakkuja Sophos uuringust. Ligi pooled ohvritest maksid kurikaeltele lunaraha.
IT-ettevõtte Datafox küberturbe- ja võrgulahenduste müügijuht Raido Vahi. Foto: erakogu

Küberturbelahenduste pakkuja Sophos küsitles 14 riigis ühtekokku 3000 erineva suurusega ettevõtet ja organisatsiooni, mille töötajate arv on vahemikus 100–5000 ning aastane käive ulatub 10 miljonist rohkem kui 5 miljardi USA dollarini.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077