Autor: Finantsuudised.ee • 5. veebruar 2024

SEB jätkusuutlikkuse nõustamisjuht VKE-dele: süsinikuheite hindamine olgu üks esmaseid tegevusi

2024. aasta majandusaastast muutuvad kestlikkusaruandluse direktiivi (CSRD) raames äriühingute kestlikkuse andmete avaldamise nõuded oluliselt rangemaks. Uued nõuded avaldavad enim mõju suurettevõtetele, kuid tarneahela kaudu kandub mõju ka väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele. Mida peaksid ettevõtted alanud majandusaastal kestlikkuse arendamisel arvestama, et see avaldaks positiivset mõju nii ettevõtte majandusedule kui ka tugevdaks finantseerimis- ja investeerimiskindlust, selgitavad SEB ettevõtete panganduse juht Peep Jalakas ja jätkusuutlikkuse nõustamisjuht Jelena Torim.
SEB jätkusuutlikkuse nõustamisjuht Jelena Torim.

SEB panga korporatiivklientide osakonna jätkusuutlikkuse nõustamisjuht Jelena Torim selgitas, et eelkõige on alanud majandusaastal kestlikkusaruandluse ning tegevuste arendamise seisukohast oluline, et ettevõtetel tekiks läbimõeldud kaardistus, mis annaks ülevaate kestlikkusega seotud riskide ja võimaluste kohta ja aitaks seada mõõdikuid ettevõtte kestliku arengu juhtimiseks.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077