Autor: Martins Abolins • 18. märts 2024

Citadele ökonomist: Euroopa laoseisu tsükkel hakkab Balti majandusi tasapisi aitama

Vaatamata jätkuvale ebakindlusele ja olulistele riskidele paistavad hinnangul Balti regiooni üldised kasvuväljavaated 2024. aastal soodsamad võrreldes möödunud aastaga. Läti ja Leedu majandused näitavad Eestist kergelt paremaid stabiliseerumise märke. Prognooside kohaselt jääb sellel aastal Läti ja Leedu SKP kasv 2% ja Eesti kasv 1% piiresse.
Citadele panga ökonomist Mārtiņš Āboliņš.
Foto: Citadele Group

Viimastel kuudel on tootmissektoris ilmnenud stabiliseerumise märgid pärast toodangu langust 2023. aastal. Euroopa Komisjoni äriuuringud näitavad, et laovarude tase Baltikumi tootmissektoris on saavutanud haripunkti ja Euroopa laoseisu tsükkel mängib otsustavat rolli tootmis- ja transpordisektori taastumisel Baltikumi regioonis.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077