Autor: Kätlin Kukk • 28. märts 2024

Kätlin Kukk: 18-25 aastased noored on rahapesuskeemide petturitele lihtne saak

Arvatakse, et Z-generatsiooni noored teavad tänapäeva tehnikavidinatest kõike. Siiski oleks naiivne eeldada, et neile on kaasa sündinud küberturvalisuse geen. Kuna noortel enamasti säästude kogum puudub, proovivad petturid neid skeemides ära kasutada võõra raha vahendajatena.
SEB turbekeskuse turbejuht Kätlin Kukk.
Foto: SEB Pank

Puudulik teadlikkus, kiirustamine, liigne usaldatavus ja pinnapealsus on vaatamata noorte digipädevusele põhjusteks petturite skeemide õnge langemisel. SEB viimase kuue kuu pettusjuhtumite statistika näitab negatiivset trendi. Kui kuni 17 eluaastased moodustavad kogu avastatud pettusjuhtumite ohvrite arvust vaid kaks protsenti, siis vanusegrupis 18-25 tõuseb avastatud juhtumite arv juba 10%-ni.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077