Autor: Katrin Rahe • 28. märts 2024

Katrin Rahe: Euroopa Keskpanga intressikärpeid ei oodata nüüd enne juunit

Prognoosid lubavad täna uskuda, et euroala inflatsioon on kontrolli all ja kuue kuu euribor, mis oktoobris jõudis viimaste aastate tippu, ehk 4,2% lähedale, jätkab langemist. Euribori naasmist 0% juurde me siiski ilmselt ei näe ja ei peakski nägema.
Swedbanki pensionifondide portfellihaldur Katrin Rahe.
Foto: Swedbank

Euroopa Keskpanga (EKP) rahapoliitika siht on hoida euroala aastast hinnatõusu 2% lähistel. See töö ei ole kergete killast – juhitakse tahavaatepeegli abil ja ette vaadatakse läbi prognooside märtsis, juunis, septembris ja detsembris.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077