Autor: Mariel Akkermann, Deloitte’i auditiosakonna juht, vandeaudiitor • 13. aprill 2024

Deloitte’i uuringu järgi on Kesk-Euroopa finantsjuhtide meeleolu kõvasti paranenud

Deloitte’i hiljutine Kesk-Euroopa finantsjuhtide uuring annab nüansirikka ülevaate piirkonna majandusmaastikust, mida praegu iseloomustab ettevaatlik optimism ja strateegiline vastupidavus. Vaatamata jätkuvatele väljakutsetele on meie uuringu võtmenäidik – finantsjuhtide usaldusindeks (CFO Confidence Index) – muljetavaldavalt kasvanud: -15%-lt eelmisel aastal 17%-le sel aastal, andes märku meeleolu paranemisest.
Deloitte’i auditiosakonna juht ja vandeaudiitor Mariel Akkermann
Foto: Deloitte

Samuti on tõusuteel finantsjuhtide optimism SKP kasvu osas. 2024. aasta prognooside kohaselt on keskmine oodatav kasvumäär 1,1%, mis on märkimisväärne paranemine võrreldes eelmise aasta 0,33%-ga. Eestis eeldavad väga madalat (0,5%) SKP kasvu sel aastal pooled, eelmisel aastal prognoosis seda 70% vastanutest. Pisut positiivsemat tooni lisab seegi, et 10% ennustab sel aastal märkimisväärset (2,6%–3,5%) SKT kasvu, eelmisel aastal ei oodanud seda Eesti vastanutest keegi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077