Autor: Kätlin Kukk • 30. aprill 2024

Panga turbejuht: finantspetturid saavad psühholoogilise mõjutamise ja enesekehtestamise koolitusi

Võrreldes paari aasta taguse ajaga on olukord finantspettuste vallas praegu hoopis teine – vähem efektiivsetesse petuskeemidesse hakatud punuma uuendusi. Kui erinevad skeemid pidevalt laienevad ja täienevad, siis kahjuks inimeste teadlikkus nendega koos ei kasva.
SEB turbejuht Kätlin Kukk
Foto: SEB Pank

Näiteks varasemalt lähenes väidetav investeerimisspetsialist potentsiaalsele ohvrile telefoni teel ja tegi enneolematu pakkumise. Nüüd on kolitud skeemiga internetikeskkonda ja sotsiaalmeediasse, kus potentsiaalne ohver reageerib ise reklaamile ning jagab oma kontaktandmeid. Reklaamiga konksu otsa saadud inimese raha kätte saamine on nüüd vaid vormistamise küsimus. SEB avastatud investeerimispettuste juhtumite arv kasvas möödunud aastal 85% ning kahjusummad 87% võrra. Skeem toimib üha edukamalt.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077