Autor: Liis Elmik • 8. mai 2024

Swedbanki ökonomist: hinnatõus on endiselt liiga kiire ja sööb Eesti konkurentsivõimet

Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Foto: Raul Mee
Aprillis tõusid hinnad märtsiga võrreldes oluliselt: 0,9 protsenti. Hindade tõstmine võib tunduda atraktiivne iga üksiku müüja jaoks, samas riigile tervikuna tähendab tootmiskulude tõus ettevõtete konkurentsivõime vähenemist.

Eksportivad ettevõtted saavad seetõttu vähem tellimusi, kuna ei suuda pakkuda head hinda. Kohalikule turule tootjad peavad arvestama impordist tuleneva konkurentsiga. Kohalikku kurki ostavad vähesed, kui importkurk on mitu korda odavam.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077