Autor: Tõnu Mertsina • 10. mai 2024

Tõnu Mertsina: ekspordi taastumist pidurdab nõrk nõudlus Soomes ja Rootsis

Märtsis vähenes Eesti päritolu kaupade eksport juba 17. kuud järjest. Ekspordi vähenemine oli märtsis küll suur (11%), kuid see on tasapisi taandumas.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Foto: Andras Kralla

Ekspordi languse põhi jäi eelmise aasta keskele, mil see kahanes aastases võrdluses 28%. Ekspordilangus taandub ka püsivhindades ehk mahtudes. Lisaks välisnõudluse aeglasele kosumisele hakkab lähikuudel ekspordilangust pidurdama eelmise aasta madalama baasi mõju.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077