Autor: Erik Laur • 23. mai 2024

Erik Laur: Läti riik võttis dollarites laenu. Millest selline otsus?

Täna toimus Läti riigi võlakirjade emissioon, mille käigus sooviti kaasata 1,25 miljard dollarit. Justnimelt, dollarit, mitte eurot.
SEB kapitaliturgude maakler Erik Laur.
Foto: SEB Pank

Olukorra teeb huvitavaks see, et lätlased on esimesed, kes sellise vägitükiga üle pika aja on hakkama saanud. Viimati emiteerisid Baltikumis võlakirju dollarites Läti ja Leedu 2012 aastal. Siis oli olukord vähem eriline, kuna kumbki riik ei olnud veel euroalaga liitunud (Läti liitus 2014 ja Leedu 2015).

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077