Autor: Kaspar Oja • 31. mai 2024

Kaspar Oja: majandus peaks pöörduma kasvule teisel poolaastal

Statistikaameti andmetel vähenes Eesti sisemajanduse koguprodukt esimeses kvartalis aastavõrdluses 2,4% ja eelmise aasta neljanda kvartaliga võrreldes korrigeeritult 0,5%.
Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja
Foto: Liis Treimann

Kuigi majanduslangus oli jätkuvalt laiapõhjaline, põhjustasid langust suures osas siiski üksikud harud. Kõige negatiivsema mõjuga oli energiasektor, mille lisandväärtus langes 36% ja see vähendas SKPd 1,7% võrra. Elektritoodang vähenes esimeses kvartalis aastatagusega võrreldes aga vaid 3,9% ja soojatoodang kasvas lausa 10,8%. Sarnased vastuolud on energiasektori panust majanduskasvu saatnud juba mõnda aega.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077