Autor: Tõnu Mertsina • 5. juuni 2024

Tõnu Mertsina: intressikärbe tuleb, kuid turuootused euribori taseme kohta on tõusnud

Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina
Foto: Andras Kralla
Eelmisel nädalal avaldatud euroala maikuu inflatsioon näitas, et kuigi suures plaanis on hinnakasv aeglustunud, liigub see keskpanga eesmärgiks seatud 2% suunas oodatust aeglasemalt. Mitteenergia tööstuskaupade hinnatõus on kiiresti taandunud, kuid teenuste hinnakasv on jätkuvalt liiga tugev.

Teenused moodustavad aga ligi 45% euroala (Eestis 32%) tarbimiskorvist ning need mõjutavad märkimisväärselt kogu inflatsiooni.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077