Autor: Liis Elmik • 7. juuni 2024

Liis Elmik: järgmistel kuudel on hinnatõusu tempo rahulik ja tarbijate kindlustunne paraneb

Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik
Foto: Andras Kralla
Mais püsis keskmise tarbimiskorvi maksumus aprilliga sarnasel tasemel. Aastatagusega võrreldes on kaubad ja teenused kallinenud 3% võrra. Maikuu hinnatõus vastas Swedbanki prognoosile. Aasta kokkuvõttes ootame endiselt 3,5-protsendilist inflatsiooni.

Toit kallines mais eelmise kuuga võrreldes taas märgatavalt. Värskete marjade hooaeg algas tänavu sooja ilma tõttu varem. Suurematest kaubagruppidest on kõige rohkem kallinenud maiustused. Šokolaadi hind tõusis, kuna vähene saagikus Lääne-Aafrikas on kolmekordistanud kakaoubade hinna. Eelmise aasta detsembrist alates on toidukaupade hinnad kerkinud Eestis 4%. Eestis on toit kallinenud naabritest rohkem ka maksumuudatuste mõjul.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077