Autor: Finantsuudised.ee • 27. juuni 2024

Advokaat ELi ühisturu paradoksist fintech´i näitel: raamistik on ühtne, aga igal riigil on oma erinõuded

Finantstehnoloogia valdkonnas tegutseb Eestis Startup Estonia andmetel üle kahesaja välisturgudel laieneda sooviva iduettevõtte. Nad peavad rinda pistma erakordselt paljude juriidiliste väljakutsetega.
Advokaadibüroo Hedman advokaat Vladislav Linko

Advokaadibüroo Hedman advokaat Vladislav Linko tõi välja, et välisturgudele laienemise ambitsooniga Eesti iduettevõtetel tuleb järgida nii Euroopa Liidu poolt kehtestatud kui ka eri riikides kehtivaid kohalikke regulatsioone. “Euroopa Liidus on finantstehnoloogia ettevõtetele antud haruldane privileeg – nad võivad saada tegevusloa ühes liikmesriigis ja kasutada seda ka teistes, kuid paraku tuleb arvestada, et igas riigis võivad kehtida täiendavad kohalikud nõuded,” ütles Linko.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077