Autor: Kristjan Pungas, rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik • 6. juuli 2024

Ministeeriumi analüütik: Eesti inflatsioon paistis silma mobiilside pakettide kallinemisega

Statistikaameti andmetel tõusid hinnad juunis eelmise kuuga 0,4 protsenti ja aasta varasemaga võrreldes aeglustus hinnakasv 2,5 protsendini. Euroalal aeglustus hindade tõus esialgsel hinnangul 2,5 protsendini.
Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik Kristjan Pungas
Foto: Andres Teiss

Aastane inflatsioon aeglustus juunis kooskõlas rahandusministeeriumi kevadprognoosiga viimase aja madalaimale tasemele ja on ühtlasi ka võrreldav euroalaga. Toiduainete hinnatõus on aeglustunud 1 protsendini ning energiahinnad on languses.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077