Autor: Lenno Uusküla • 10. juuli 2024

Lenno Uusküla: maikuu väliskaubanduse näitajad on Eesti SKT jaoks hea uudis

Maikuu väliskaubandus näitas väikest paranemist. Võrreldes varasemate kuudega sel aastal kasvas Eesti eksport. Aprillis suurenenud import kahanes taas.
Luminori peaökonomist Lenno Uusküla
Foto: Liis Treimann

Kasvanud on nii Eesti päritolu kaupade eksport kui ka eksport kokku. Suurem oli Eesti päritolu kaupade eksport viimati just eelmise aasta mais, kus ta ulatus 1,06 miljardi euroni. Selle aasta mais oli Eesti päritolu kaupade eksport 1,02 miljardit eurot. Eelmise aasta juulis aga langes see näitaja 0,76 miljardi euroni.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077