Koroonakriis ja piirangud erinevates sektorites on viimase aasta jooksul tööotsijate arvu oluliselt suurendanud. Paljudes toiduainetööstustes aga töökäsi napib. Miks see nii on ja kuidas probleemi lahendada?

- Pilt on illustreeriv
- Foto: Eiko Kink
Toiduainesektor pakub kindlaid töökohti, kuna toitu vajatakse kriisist sõltumata. Arvestades kiiresti muutuvaid olusid, tööturu ebakindlust ning näiteks turismi ja meelelahutussektori kokku kuivamist, võiks arvata, et sooviavaldusi toidusektoris töötamiseks on rohkem kui töökohti. Mugavustoidu tootja Saarioinen Eesti juhi Aivo Varemi sõnul see nii ei ole ning nende ettevõttes on täna lihttöötajatest suur puudus.
Seotud lood
Kõige rängemad ja kallimad nõuded tekivad ettevõtte ja lahkunud juhatuse liikme vahel, näitavad kindlustusandmed. Samas pole ilma riske võtmata võimalik äris edukas olla, ütles advokaadibüroo Sorainen partner Norman Aas.