Autor: Urve Mets, Andres Viia • 16. detsember 2020
Ainult tellijatele

Finantssektor vajab töötajaid, kellel on teadmised nii majandusest kui ka digitehnoloogiast

Andres Viia ja Urve Mets

Tänapäevased finantsettevõtted on muutunud rahandus- ja IKT-valdkonna sümbioosiks ning töötajatel on vaja sügavuti mõista mõlemat ala, selgub OSKA finantsvaldkonna uuringust. Lähiaastatel tekib töökohti juurde äriarenduse spetsialistidele. Digitehnoloogia juhtimisega seotud erialade lõpetajaid aga ei jagu tuleviku töökohtade täitmiseks. Samuti napib õppekohti koolitustel, kus juhtimis- ja majandusteemad tehnoloogia võimalustega põimitakse.

Pankade ja kindlustusettevõtete hõive aastani 2025 tervikuna oluliselt ei muutu. Töökohti tekib juurde äriarendusspetsialistidele – tooteomanikele ja -juhtidele ning teenusejuhtidele. Kasvab riskijuhtide, rahapesu tõkestajate ning vastavuskontrolli ja kliendiandmete ekspertide töökohtade arv. Klienditeenindajate töö muutub üha enam silmast silma suhtlemisest e-lahenduste, telefoni jms vahendusel klientide nõustamiseks.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077