Autor: Liis Elmik • 16. november 2021

Tööjõupuudus kergitab palgakasvu

Tööpuudus kahanes statistikaameti hinnangul kolmandas kvartalis märgatavalt, 5,7 protsendini. Tööotsijaid oli suvel 14 000 inimese võrra vähem kui aasta varem, aga siiski 12 000 inimese võrra enam kui kaks aastat tagasi. Nii suur töötute arvu langus tuli üllatusena, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Foto: Raul Mee

Kolmandas kvartalis jätkus väga kiire majanduskasv. Nii eksport kui tarbimine kasvasid hoogsalt. Suvi oli erakordselt soe, toimus palju üritusi. Kulutati nii koroonaajal kogunenud kui pensioni teise samba sääste. See suurendas nõudlust töötajate järele. Töötajate arv tõusis statistikaameti hinnangul kolmandas kvartalis aastaga 6000 inimese võrra ja seda just teenuste sektoris. Samas oli hõivatuid endiselt 16 000 inimese võrra vähem kui kaks aastat tagasi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077