Autor: Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik • 1. detsember 2021

Palk kasvab kiiresti, kõrgepalgalistel veelgi kiiremini

Äsja avaldatud andmetel kasvas Eesti keskmine brutopalk selle aasta kolmandas kvartalis aastaga 7,8%, jõudes 1553 euroni. Pärast üürikest koroonakriisi-aegset hingetõmbeaega on palgakasv seega kindlalt tagasi 7–8% vahemikus, mis peegeldab majanduse head seisu ja suurt nõudlust töötajate järele, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Foto: Raul Mee

Kõige kiirem oli palgakasv 2021. aasta kolmandas kvartalis kunsti, meelelahutuse ja vaba aja veetmise tegevusalal – 14%. Siin tuleb aga arvesse võtta mullust tausta, kus kriisi tõttu langes sektori keskmine palk enam kui 2%. Ent väga kiiresti kasvas keskmine palk ka info ja side tegevusalal, kus see absoluutsummas niigi juba kõige kõrgem oli. 13% palgatõusu tõttu kerkis keskmine brutopalk sel alal lausa 2878 euroni.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077