Autor: Marianna Rõbinskaja • 30. november 2021

Ehitusmaht püstitas kolmandas kvartalis rekordi

Eestis tehtud ehitustööde maht jätkas kolmandas kvartalis tugevat kasvu. Aastases võrdluses suurenes ehitusmaht 16%. Osaliselt oli selle taga eelmise aasta kolmanda kvartali ehitusmahtude langus ning sellest tulenev madalam võrdlusbaas. Samas ületas maht ka kriisi-eelse aasta kolmandat kvartalit 5% võrra ning ühtlasi püstitas ka uue mahurekordi, kirjutab Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Foto: Andras Kralla

Ehitusmahu kasvu taga oli hoonete ehituse suurenemine. Hoonete ehitusmaht suurenes kolmandas kvartalis 26% võrreldes aasta varasemaga ning jõudis samuti uue rekordilise tasemeni. Rajatiste ehitusmaht jäi kolmandas kvartalis aastatagusega võrreldes ligikaudu samaks. Eesti ettevõtete välismaal tehtud ehitustööde maht jäi kolmandas kvartalis aastases võrdluses samaks ning moodustas 4% kogu ehitumahust. Eelmise aasta samal ajal oli vastav osakaal 5% ning pandeemia-eelsel ajal kaks korda kõrgem ehk 8%.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077