Autor: Tõnu Mertsina • 15. detsember 2021

Viies maakonnas kahanes majandus möödunud aastal üle 6 protsendi

Kui kogumajanduse SKP vähenes möödunud aastal jooksevhindades 3,2%, siis vaid Harju- ja Tartumaal oli langus keskmisest väiksem – statistikaameti andmetel vastavalt 2,5% ja 2,3%. Selle taga paistab olevat Tallinnas ja Tartus loodud lisandväärtuse tagasihoidlikum vähenemine – vastavalt 2% ja 1,3%, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Foto: Raul Mee

Seevastu viies maakonnas vähenes SKP jooksevhindades üle 6%. Nendeks olid Järva, Lääne-Viru, Põlva, Pärnu ja Valga maakonnad. Ilma Harju ja Tartu maakondadeta vähenes Eesti SKP möödunud aastal 5,6%.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077