Autor: Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik • 4. veebruar 2022

Mihkel Nestor: tööstuse väljavaade on endiselt hea

Kuigi tööstussektori jaoks lõppes möödunud aasta edukalt, ei ole majandustulemused globaalse buumi taustal kuigi silmapaistvad. Loodetavasti pakub investeerimisaktiivsuse tõus Eesti sihtturgudel eksportivale tööstusele uusi võimalusi ka 2022. aastal, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti värskelt avaldatud andmed tööstustoodangu kohta lubavad kokku võtta, kuidas lõppes 2021. aasta siinse tööstuse jaoks. Tulemuste üle ei saa kurta – kokku tuli tööstusettevõtetest mullu toodangut 6,4% rohkem kui 2020. aastal. Siinjuures tuleb rõhutada, et tegemist on just tootmismahu kasvuga, kust on juba maha lahutatud kaupade kallinemise mõju. Kui vaadata tööstusettevõtete käivet eurodes mõõdetuna, siis maksu- ja tolliameti andmetel suurenes see eelmisel aastal lausa 20%.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077