Autor: Kaspar Oja • 18. veebruar 2022

Iga kriis vähendab Venemaa osatähtsust ekspordis

Venemaa osakaal Eesti kaupade ja teenuste ekspordis on oluliselt väiksem, kui see oli 2014. aastal. Õigupoolest on iga kriis toonud kaasa Venemaa osatähtsuse languse eksporditurgude seas, kirjutab Eesti Panga blogis ökonomist Kaspar Oja.
Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Foto: Liis Treimann

Kasvanud geopoliitilised pinged Venemaa ja lääneriikide vahel on pannud otsima paralleele 2014. aasta sündmustega ning tollal süvenenud majanduspingete ja vastastikuste sanktsioonidega. Seetõttu on paslik analüüsida, kui olulist rolli mängib eksport Venemaale Eesti ettevõtete tegevuses.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077