Autor: Finantsuudise.ee • 28. aprill 2022

Piret Kergandberg: Sõda Ukrainas tõi uue reaalsuse ka advokaadibüroodele

Piret Kergandberg, advokaadibüroo WALLESS juhtivpartner ja vandeadvokaat
Foto: Erakogu
Möödunud aasta sügisel eeldasime, et suuremad advokaadibürood jätkavad käibe ja kasumi kasvatamist ka 2022. aastal ning seda piirab vaid kvalifitseeritud tööjõu puudus Eesti väiksuse tõttu. Samuti prognoosisime koos tööjõukulude suurenemisega tunnihindade kasvu, mis on tänaseks ka aset leidnud. Seda kiirendas kõrge inflatsioon, mida turuosalised ei osanud sellises mahus ette näha.

24. veebruaril, mil algas Ukrainas sõda, tekkis uus reaalsus. Tuli täiendavalt hakata tegelema uute probleemide ja õigusküsimustega. Klientide pöördumised on näiteks puudutanud järgmisi teemasid: Venemaale ja Valgevenele kehtestatud sanktsioonid, vääramatu jõud ja energiajulgeolek. Sõda ja selle mõjud tekitavad ise nõustamisvajaduse ja töömahu järsu kasvu teatud sektorites (energia, kaitsetööstus jm). Jätkub kindlasti kohtuvaidluste pidamine.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077