Autor: Mihkel Nestor • 3. juuni 2022

Mihkel Nestor: aasta teises pooles ootame majanduslangust, mis jääb ettevõtjale nähtamatuks

Esimese kvartali majanduskasv oli tubli, ent paraku tuleb edaspidi olla valmis oluliselt nigelamateks numbriteks ja aasta teises pooles tõenäoliselt hoopis SKP languseks. Peamiselt jääb see aga analüütikute mureks, kuna ettevõtete käibed ja inimeste palgad jätkavad hooga kasvamist, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Mihkel Nestor.
Foto: Raul Mee

Eesti viimase majanduskasvu numbriga võib rahule jääda. Lõppeval nädalal avaldatud andmete põhjal suurenes SKP selle aasta esimeses kvartalis püsihindades 4,3%. Nii ületas majanduskasv endiselt Eesti pikaajalist potentsiaali, mida on hinnatud umbes 3% juurde. Kui vaadata harusid, mis tõusu vedasid, siis suuri üllatusi seal ei ole. Enim panustasid aastal alul majanduskasvu IT ja läbi tööstuse-transpordi eksportiv sektor.

Finantsuudised.ee toetajad:
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077