Autor: Gaili Grüning • 26. jaanuar 2023

Eluasemelaenu võtmisel ollakse äraootaval seisukohal

Kui viimasel kahel aastal on eluasemelaenuturg olnud väga aktiivne, siis detsembriks kahandas inimeste ettevaatlikkus ebakindla majanduskeskkonna suhtes ning üldine hindade ja intressimäärade tõus märgatavalt uute eluasemelaenude võtmist, kirjutab Eesti Panga ökonomist Gaili Grüning.
Eesti Panga ökonomist Gaili Grüning
Foto: Eesti Pank

Möödunud kahe aasta jooksul kujunes eluasemeturg väga aktiivseks. 2020. aasta teisest poolest alates kasvanud nõudlust eluasemeturul toetasid majapidamiste sissetulekute kiire kasv ja kogunenud säästud. Kinnisvaraturule lisasid veelgi hoogu pensioni teise samba väljamaksed. Samuti toetas laenude taskukohasust rekordmadalaks kujunenud keskmine intressimäär, millega pangad eluasemelaene väljastasid.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077