Autor: Tõnu Mertsina • 20. veebruar 2023

Tõnu Mertsina: Eestis on makstud üht madalaimat eluasemelaenude intressimäära

Euroopa Keskpanga andmetel on Eestis makstud eluasemelaenude eest viimase kümne aasta jooksul euroala üht madalaimat intressimäära, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina
Foto: Andras Kralla

Kui Euroopa Keskpanga andmetel tõusis Eestis intressimäär eluasemelaenude jäägilt detsembriks 3,6 protsendini, siis Soomes oli see 2,0%, euroalal keskmiselt 1,9% ja Saksamaal 1,8%. Lätis oli sama intressimäär aga 3,8% ja Leedus 3,7%. Tegemist ei ole mitte ainult uute väljastatud eluasemelaenudega, vaid kogu eluasemelaenu portfelliga.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077