Autor: Ermo Liedemann • 23. märts 2023

Eurotoetuste kaotsimineku oht on kahanenud

Ehkki eurotoetuste kasutuselevõtt on võrreldes eelmise aasta esimese poolega oluliselt kiirenenud, jääb nende kasutamine siiski kavandatule pea kolmandiku jagu alla, kirjutab riigikontrolli blogis vanemaudiitor Ermo Liedemann.
Euroopa Liidu antavate toetuste kasutusele võtu tempo peab siiski kasvama. leiab riigikontroll.
Foto: Julia-Maria Linna

Kui eelmise aasta juuni lõpuks oli riigieelarvesse kavandatud ligi 1,5 miljardist eurost välistoetustest kasutatud vaid 260 miljonit eurot ehk 18 protsenti, siis aasta viimastel kuudel suudeti väljamaksetempot sedavõrd tõsta, et kokku kasutati 2022. aastal välistoetusi summas 1,016 miljardit eurot. See on ca 70 protsenti planeeritust. 2022. aastal jäi kavandatust kasutamata 445 miljonit eurot välistoetusi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077